Sfatul AIPROM de utilizare în siguranță a produselor de protecție a plantelor

De ce trebuie să poarte fermierii echipament de protecție în timpul stropirii? De ce este util ca fermierii să citească întotdeauna etichetele de pe ambalajele produselor de protecția plantelor? De ce trebuie decontaminate ambalajele acestor produse și de ce nu se recomandă folosirea alimentelor sau băuturilor alcoolice în timpul stropirii?

Aceste răspunsuri vi le oferim noi pentru a veni în ajutorul utilizatorilor care folosesc produse de protecția plantelor. Susținem folosirea produselor de protecție a plantelor într-un mod responsabil, sigur și eficient atât pentru fermier, cât și pentru culturi și mediu.

Astfel, sub umbrela proiectului Inițiativa de Utilizare în Siguranță a Produselor de Protecția Plantelor și a campaniei de informare #CuSauFără #pesticide #WithOrWithout, lansăm rubrica SFATUL AIPROM.

SFATUL AIPROM are scopul de a oferi fermierilor români exemple de bune practici în utilizarea produselor de protecție a plantelor. Distribuirea acestor informații și sfaturi este necesară, în contextul în care obiectivul principal al AIPROM este de susține implementarea practicilor agricole sustenabile.

Rubrica SFATUL AIPROM cuprinde câteva mesaje cheie legate de utilizarea în siguranță a produselor de protecție a plantelor. Fiecare sfat poate fi consultat în articolele video de mai jos:

1. Utilizează mereu echipament individual de protecție!
2. Citește mereu eticheta produselor de protecție a plantelor înainte de a le folosi!
3. Realizați periodic inspecția tehnică a echipamentului de stropit folosit pentru produsele de protecția plantelor!
4. 
Nu fumați, nu mâncați și nu consumați băuturi întimpul utilizării produselor de protecție a plantelor!
5. Folosiți doar produse de protecția plantelor omologate și provenite din surse autorizate!
6. Decontaminați prin tripla clătire ambalajele produselor de protecție aplantelor după utilizare și valorificați-le prin intermediul Programului SCAPA al AIPROM!
 
Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact