Rezultatele studiului de cercetare realizat de către Universitatea și Centrul de Cercetare Wageningen

„Un cadru de reglementare care să sprijine inovarea în agricultură va contribui la îndeplinirea transformărilor verzi și digitale în Europa”

Universitatea și Centrul de Cercetare Wageningen (Wageningen, NL) au publicat joi, 20 ianuarie 2022, raportul complet privind evaluarea impactului obiectivelor cuprinse în strategiile „De la Fermă la Consumator” și „Biodiversitate”, care include date specifice cu privire la impactul acestor obiective asupra culturilor în cele mai importante țări agricole din Uniunea Europeană.

Potrivit studiului, pentru a contribui la reducerea și depășirea impactului negativ al obiectivelor Strategiilor De la Fermă la Consumator (Farm2Fork) și Biodiversitate, fermierii au nevoie de acces facil la cele mai recente tehnologii agricole. Fermierii din U.E au nevoie de soluții disponibile pentru a proteja în mod durabil culturile, mediul și mijloacele lor de existență. AIPROM alături de CropLife Europe susține pe deplin recomandarea cheie a studiului de a promova inovarea și de a genera mijloacele necesare care să le ofere fermierilor din România și din U.E acces rapid la instrumente inovatoare așa cum sunt tehnologiile digitale și de precizie, pesticidele și biopesticidele inovatoare și noile tehnici genomice. Acest lucru poate atenua efectele negative neintenționate ale strategiei Farm to Fork.

„Sectorul agricol recunoaște necesitatea de a aborda criza climatică și de a accelera sustenabilitatea producției alimentare. Industria noastră are un istoric lung de schimbare și inovare, fiind pe deplin dispusă și capabilă să facă parte din soluția necesară pentru această transformare. Concluziile cheie ale studiului realizat de către Universitatea și Centrul de Cercetare Wageningen evidențiază provocările cu care se vor confrunta fermierii din U.E în lumina propunerilor actuale ale Comisiei Europene” – a declarat, Olivier de Matos, Director General CropLife Europe.

Este important de menționat faptul că, avem nevoie de un cadru de reglementare care să sprijine inovarea în agricultură, astfel încât fermierii din UE să poată îndeplini obiectivele cuprinse în strategiile europene. ”Având în vedere obiectivele propuse pentru 2030, Comisia Europeană va recunoaște necesitatea de a crea procese de autorizare mai oportune pentru noile soluții care urmează să fie introduse pe piață, precum și să ofere un sprijin financiar mai bun și stimulente pentru fermieri, astfel încât aceștia să aibă acces la instrumentele necesare pentru a-și proteja culturile” – a adăugat Directorul General CropLife Europe.

Citește raportul complet aici: Impact Assessment Study on EC 2030 - WUR.


Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact