#2030 Angajamente: Inovare și investiții

Fiind parte din marea familie CropLife Europe, membrii AIPROM își mențin angajamentul de a descoperi noi soluții care să le ofere fermierilor instrumente pentru a lupta eficient cu bolile, buruienile și dăunătorii plantelor, în efortul lor neobosit de a hrăni o populație în continuă evoluție.

Membrii noștri investesc în inovații de ultimă generație, îi ajută pe fermieri să facă față numeroaselor provocări cu care se confruntă - de la condițiile meteorologice extreme și dăunători până la atingerea așteptărilor consumatorilor, creșterea populației și reglementările în schimbare. Scopul industriei este acela de a oferi fermierilor instrumentele de care au nevoie pentru a asigura un viitor rezistent și durabil pentru agricultura europeană.

Prin investiții în inovare, industria produselor de protecție a plantelor contribuie la o aprovizionare sigură cu alimente, protejând și aducând beneficii mediului. În ultimii 8 ani, sectorul nostru a obținut următoarele rezultate:

  • Investiții de 3,8 miliarde EUR în inovarea în domeniul agriculturii digitale și de precizie, atingând 38% din obiectiv.
  • Investiții de 2,4 miliarde EUR în inovarea în domeniul biopesticidelor, atingând 60% din obiectiv.

Fermierii se află în prima linie a luptei împotriva schimbărilor climatice, trebuie să facă față unui număr tot mai mare de dăunători și boli, precum și altor provocări precum eroziunea solului și pierderea tot mai accentuată a biodiversității, toate acestea în timp ce satisfac cerințele și așteptările consumatorilor.

Putem vedea deja cum tehnologiile digitale și de precizie au un impact pozitiv asupra amprentei ecologice a agriculturii.

Pentru a promova ambițiile Comisiei Europene privind o redresare digitală și ecologică, susținem implementarea instrumentelor digitale pentru a contribui la o redresare durabilă.

În anii de după 1950, ratele medii de aplicare pentru fungicide, insecticide și, respectiv, erbicide erau de 1.200 gr/ha, 1.700 gr/ha și 2.400 grame de ingredient activ/ha. În anii 2000, ratele medii de utilizare a produselor nou introduse au fost reduse la 100 gr/ha, 40 gr/ha și, respectiv, 75 gr/ha – în medie cu aproximativ 95% mai puțin. Acest lucru înseamnă că fermierii aplică astăzi cu 95% mai puține erbicide pe hectar.

CropLife Europe și membrii săi investesc pentru a debloca potențialul biopesticidelor.

Biopesticidele nu sunt un înlocuitor al pesticidelor convenționale. Cu toate acestea, atunci când sunt utilizate ca parte a gestionării integrate a dăunătorilor, pot oferi fermierilor opțiuni suplimentare în lupta împotriva dăunătorilor și bolilor.

Cu toate acestea, doar investițiile industriei nu vor debloca pe deplin potențialul biopesticidelor. Pe lângă investițiile în inovare, solicităm instituțiilor U.E să se asigure că există un cadru de reglementare care facilitează introducerea pe piață a noilor biopesticide.



Contact

Carmen Botez

Director Executiv

carmen.botez@aiprom.ro


+40 21 231 95 64

Ai putea fi interesat si de

Cu sau fara pesticide

Mai multe detalii

Proiectele noastre

Mai multe detalii

Despre AIPROM


Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România, AIPROM, a fost înființată în 2002 și reprezintă companiile care dezvoltă, formulează și reambalează produse pentru protecția plantelor. AIPROM reprezintă aproximativ 80% din piața de produse de protecția plantelor din România.

Mai multe detalii
Contact